OpenAI, geçen yıl düzenlenen ilk geliştirici konferansında büyük bir heyecan uyandıracak bir duyuru yapmıştı. Bu duyuru, kişiselleştirilmiş sohbet botlarını oluşturmak için kullanılabilecek GPT’lerin tanıtılmasıydı. OpenAI, kullanıcıların bu tür sohbet botlarını alıp satabileceği bir platform olan GPT Store’u başlatma sözü vermişti.
Ancak, aralık ayının başlarında, şirket, GPT Store’unun 2024’e kadar ertelendiğini açıklayarak hayranlarını bir hayli hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu erteleme kararında CEO Sam Altman’ın kovulup tekrar geri dönmesi gibi faktörlerin etkili olduğu belirtilmişti. Ancak, bugün itibariyle OpenAI nihayet GPT Store’u kullanıma açtı.
Bu yeni platform, kullanıcıların GPT tabanlı sohbet botlarını keşfetmelerine, satın almalarına ve hatta kendi botlarını oluşturarak mağazada satmalarına olanak tanıyor. GPT Store, yapay zeka sohbet botları konusunda büyük bir potansiyel sunarak, kullanıcıların yaratıcılıklarını ve teknolojik deneyimlerini bir araya getirmelerine olanak tanıyor.
OpenAI’nin bu adımı, GPT teknolojisinin yaygınlaşmasını ve geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını sağlamak adına önemli bir kilometre taşı olarak görülebilir. Artık GPT Store’un kullanıma sunulmasıyla birlikte, yapay zeka tabanlı sohbet botlarına olan ilgi ve talep daha da artabilir, bu da teknolojinin evrimine yeni bir boyut ekleyebilir.
GPT mağazası, Şimdilik Ücretli Abonelerine Özel Çıkış Yaptı
GPT Store’un kapılarını açmasıyla birlikte, OpenAI’nin paylaştığı görüntüler sayesinde mağazanın nasıl bir görünüme sahip olduğunu gözlemleyebilirsiniz. OpenAI, yeni çıkan GPT Store hakkında bilgiler içeren bir blog gönderisi yayınladı ve bu gönderide mağazaya bu bağlantı üzerinden erişilebileceğini belirtti.
GPT Store, şu an için ücretli olarak Plus, Enterprise (işletmeler için), ve Team (ekip üyelerine özel) abonelik modelleriyle hizmet veriyor. Ücretsiz kullanıcılar, ChatGPT’yi ücretsiz kullandıkları için mağazaya erişim sağlayamayacaklar. Şu an için birkaç GPT’nin mağazada yer aldığını belirtmekte fayda var. Örneğin, Khan Academy’nin kod öğretmeye odaklanan bir botu, matematik öğreten CK-12 Flexi botu ve Canva’nın tasarım yapan bir GPT’si gibi. Bu GPT’ler, şu anda ücretsiz olarak denenebiliyor.
OpenAI, her hafta öne çıkan GPT’leri vurgulayacak ve bu hafta içinde öne çıkanlar arasında örnek olarak verdiğimiz botlar bulunuyor. Ayrıca, diğer geliştiricilerin de yüzlerce GPT’yi mağazaya eklediğini belirtti. OpenAI, GPT’lerin duyurulduğu günden bu yana 3 milyondan fazla kişisel GPT’nin geliştirildiğini ifade etti. Bu botlar, GPT Store’un açılmamış olması nedeniyle şu ana kadar sadece geliştiriciler arasında kullanılabiliyordu. Şimdi ise, bu gelişmiş yapay zeka sohbet botları daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunuluyor.
GPT Modeli ile kendi kişisel asistanlarınızı oluşturabileceksiniz.
GPT’ler, kişisel asistan işlevi gören yapay zeka botları olarak tanımlanabilir ve bu botlar, herhangi bir kod bilgisine sahip olmayan ücretli kullanıcılar tarafından geliştirilebilecek. Gelecekte ücretsiz kullanıcılara da sunulması planlanan bu botlar, kullanıcıların belirli amaçlara yönelik olarak tasarladığı işlevlere sahip olabilecek. Örneğin, bir bot sadece kelimelerin eş anlamlılarını önerirken, başka bir bot yemek tarifleri sunabilir. GPT Store ise bu tür botların alınıp satılabileceği bir pazar yeri olarak faaliyet gösterecek. Detaylar açıklandıkça, daha fazla bilgiyi sizinle paylaşacağız.
OpenAI, GPT geliştirenler için bir gelir programını duyuracağını belirtti, ancak bu programın içeriği hakkında henüz bilgi vermedi. Gelir programına ilişkin detaylar, yılın ilk çeyreğinin sonuna kadar açıklanacak. Bu programın bir parçası olabilmek için botların OpenAI’ın güvenlik politikalarına uygun olması gerekecek. Uygun olmayan veya zararlı içeriklere sahip olan botlar, kullanıcılar tarafından şirkete bildirilebilecek. Bu sayede, GPT’lerin güvenli ve etik kullanımı sağlanarak kullanıcılar için güvenli bir deneyim sunulmuş olacak.
Bir yanıt yazın